5 dödliga misstag som alltid leder till skilsmässa

Innehåll

Experten talar om vad som är dolt bakom frasen ”inte instämde”.

Ekaterina Fedorova är en välkänd psykolog, en ledande sextränare i Moskva, författare till pedagogiska böcker, effektiva utbildningar och videohandledning. Vinnare av Crystal Lotus Award i kategorin ”Bästa sextränare”.

Skilsmässan i vårt land växer fruktansvärt. Familjer går ihop av olika skäl. Men allt oftare när du får frågan ”varför skiljs du?” svarar makarna: ”De var inte överens.” Frasen ”vi var inte överens med karaktärerna” betyder faktiskt en stor kedja av psykologiska problem som, om så önskas, alltid kan lösas och till och med räddade äktenskapet. Låt oss ta en titt på de fem huvudfelen som förstör relationer och hur man undviker dem..

Brist på framsteg

I kärlek är framsteg avgörande: den första kyssen, äktenskapsförslaget, att köpa en lägenhet, att ha ett barn och så vidare. cialis online. Familjens framsteg kan jämföras med karriärframsteg. När vi får jobb räknar vi alltid med en ökning av status och lön. I äktenskapet är systemet likartat. Innan vi startar en familj bläddrar vi igenom en bild av framtiden, som har alla möjligheter att vara lycklig. Och om förväntningarna är långt ifrån verkligheten, och mannen säger hela tiden: ”Vänta med bröllopet”, ”Vänta med barnet”, bör du tänka på om rätt person är bredvid dig. En man kommer dock aldrig att vara redo för ett barns födelse, så ibland måste du ta initiativet..

Tävlingar i ledarskap och att tjäna pengar

Kvinnor med brinnande temperament gör ofta samma misstag – de tenderar att dominera. Ledaregenskaper manifesteras i allt: beslutsfattande, uppfostran av barn, val av fritidsaktiviteter, att tjäna pengar. Om en man i en familj matchar en kvinna, kommer strävan efter ledarskap att bli en mardröm. Alla kommer att försöka dra filten till sin sida. Om mannen är svag garanteras förnedring och psykologiskt trauma. I familjen borde alla känna till sin plats. Ingen förbjuder en kvinna att arbeta, men detta bör inte strida mot familjens harmoni. Annonsera inte dina inkomster vid varje tillfälle, ge efter för en man att fatta viktiga beslut. Orden regerar i en familj där mannen är huvudet och kvinnan är nacken. Detta är alla tider och människors dogm.

Patologisk svartsjuka

Alla vet hur känslan av svartsjuka påverkar parternas förhållande, men av någon anledning ändras inte bilden från detta. Svartsjuka är att förebygga allvarliga familjeproblem, och det är inte farligt om du kan kontrollera känslan och bara visa den när det är absolut nödvändigt levitra generisk. Annars kommer oändliga svartsjuka helt enkelt att förstöra ditt nervsystem och därmed din familj..

Bryta den andliga och sexuella anslutningen

Säg vad du gillar, men sex är en av de viktigaste komponenterna i ett lyckligt förhållande. Men om en man och en kvinna flyttar fysiskt är det mycket lättare att rädda situationen än om de flyttar andligt. Ändå finns det alltid en väg ut. Kvalificerade psykologer och sextränare kommer till undsättning som regelbundet stöter på sådana berättelser. Uttråkad av sex – anmäl dig till kurser om sexuella färdigheter, och du kommer att förstå att även klassiska positioner kan avskräcka en partner om du ändrar vinkeln lite.

Konflikter (inklusive inhemska konflikter)

Gräl händer, men om du lär dig att släcka dem och lära dig rätt lektioner kan du hålla varma relationer i familjen under lång tid..

Tvättmaskinen gick sönder. För en familj med barn är detta ett stort problem. Mannen lovade att ta utrustningen för reparationer den här veckan, men han kunde inte: på jobbet – ett svårt projekt. Hustrun, rasande, beställde en ny tvättmaskin från butiken. När mannen fick reda på att hans fru hade spenderat pengar från familjens budget utan att komma överens med honom, flög han också i raseri. Ett gräl började, paret kom ihåg både om hunden, som det inte fanns någon att gå med, och om barnen som det inte fanns något att göra med. De pratade otäcka saker med varandra, frun smällde dörren spetsigt och somnade i vardagsrummet. I samma situation kan allt vara annorlunda. Försök alltid att hålla mannen informerad om dina planer. Som de säger, varnas förarmade. Tvättmaskinen har gått sönder, och du förstår att mannen arbetar mycket och inte kommer att kunna lösa problemet snabbt. Och du har redan ett berg av smutsigt linne. Prata med din man om detta, varna dig för att du ska köpa en ny tvättmaskin. Om han är emot oförutsedda utgifter repareras utrustningen i morgon. Annars, köp en ny. Även om mannen svär lite är det okej, var mer listig. Och försök att sova i samma säng efter ett obehagligt gräl..