Hur ska man bete sig med en man så att han inte går till en annan?

Någon förödmjukas av själva frågan, någon är på vakt dygnet runt … Hur som helst, hemligheterna i långvariga relationer finns både hos vissa och andra. Kvinnans dag lyssnade på åsikter från glada kvinnor.

Elena, 41 år, 22 års erfarenhet av familjelivet:

– Vi har tre barn. Och för att vara ärlig har jag aldrig tänkt på det här ämnet. Tydligen, för i vår familj har det aldrig varit stora problem. Mitt recept på lycka är som följer. Hustrun borde vara en vän. Hustrun ska vara känslig – förstå när man ska hålla tyst och när man ska ge råd. Jag minns en dag att min man lurades på jobbet. Alla hängande, nervösa kom … Jag samlade hela familjen till middag, hade ett hjärtsamtal och min man gick omedelbart.

Hustrun måste vara vacker och välskött. Vem gillar skabb? Min man älskar till exempel att köpa klänningar till mig, vi rekommenderar till och med i detta avseende. Det händer att han själv erbjuder sig att köpa underkläder. Det här är så trevligt! Vår familj har också en tradition. På helgerna sätter mina döttrar och jag alltid bordet för min man på hans beställning. Och naturligtvis är det viktigaste gränslös kärlek. Det är hon som får oss att vara mer tålmodiga med en partner, göra honom lyckligare, acceptera honom för vem han är..

Olga, 32 år, 11 år av familjeliv:

– Allt beror på människans samvete och anständighet. För min del – kärlek, nedlåtande mot svagheter och brister, förmågan och tålamodet att lyssna, ja, aldrig klaga eller naga. Vad gör jag om min man inte fixar en haveri på länge men har länge lovat? Jag satte mig på hans plats: arbete, affärsresor, trötthet. Och jag förstår att i en sådan takt av livet skulle jag inte heller ha tillräckligt med styrka för något. Jag påminner honom bara om den ouppfyllda affären på ett skämtande sätt, vi skrattar, och sedan gör han allt.

Ofta säger vi varandra i sådana fall fraserna: ”Om det inte är svårt för dig”, ”Du kan fråga dig”, ”Jag skulle vara glad om du” … Det viktigaste är att alltid fokusera på den andra personens fria vilja så att han förstår att han han vill själv göra detta för att se glädje och tacksamhet i en älskadas ögon. Och som ett tacksamhet – naturligtvis en kyss.

Oksana, 27 år, 10 års relation erfarenhet:

– Först och främst måste du vara och förbli alltid intressant för din man. Arbeta, utveckla, läsa böcker, spela sport … Ja, du måste göra mycket för att hitta vanliga samtalsämnen tillsammans. Och då finns det ingen tid för gnällande, som tjejer ofta får sina män med. Från tomgång verkar det för dem att sidorna har blivit bredare, håret tråkigt och det finns inget att bära …

Det är nödvändigt att inspirera en man för vardagliga segrar – i arbete, sport. Det spelar ingen roll! Det viktigaste är att han känner sig stödd. Kärlek kan uttryckas genom milda ord, en strikad skjorta eller läckra ostkakor med hallon. Gemensamma promenader, sammankomster, resor stärker relationer och fyller livet med stunder som sedan värmer båda. Var klok och riktig med en man – så kommer han inte att leta efter äventyr på sidan.

Valentina, 38 år, familjelivserfarenhet 9 år:

– Jag är en av dem som tänker – ja, kommer att lämna och kommer att gå, det blir lättare att leva. Förmodligen för att hon är självförsörjande och inte är rädd för att vara ensam. I allmänhet tror jag att två är skyldiga i oenigheten. Om din man började stirra på andra betyder det att du inte är i ordning och du måste omedelbart se över ditt beteende eller utseende. Vi har också problem, men i sådana ögonblick kan du inte hålla käften (vi kvinnor älskar att gnugga läppar). Behöver prata, ta reda på vad som är fel.

Det är viktigt att skapa en atmosfär hemma så att mannen vill återvända. Skälla mindre, inte hålla fast vid bagateller, skämt mer, gör några gemensamma affärer. Vi har denna dacha, matlagning. Favoriträtt är shashlik. Vi spelar kort med nöje – vi samlar en massa vänner och sitter till midnatt. Vi älskar att åka till bergen både på vintern och på sommaren. Och naturligtvis, med all vår kärlek, vilar vi ibland från varandra: min man går inte på bio med mig, jag fiskar inte med honom..

Irina, 31 år, familjelivserfarenhet 7 år:

– Min övertygelse: en fru bör vara intressant för sin man, först och främst, i sängen. Vi går till vuxnabutiker tillsammans utan att känna några begränsningar i detta ämne. Ja, våra ”experiment” uppdaterar förhållandet och vi älskar varandra med förnyad kraft! Och här är en annan. När vi träffades var jag blond och nu är jag brunhårig. För två år sedan gick inte en vecka utan att min man kom ihåg de tillfällen då han särskilt gillade mitt hår. Jag köpte en vit peruk på råd från en psykolog och min man lugnade sig.

Nadezhda, 32 år, 5 års erfarenhet av familjelivet:

– En kvinna bör vara en riktig härdare: organisera fritid, kom med familjetraditioner (ju mer, desto bättre) … Tristess är det första steget till förräderi. Vi har många traditioner. Till exempel, varje månad den sista fredagen organiserar vi definitivt en kväll utan barn – det kan vara en resa till en klubb med vänner, till en favoritrestaurang, till en film … Det viktigaste är att den här gången bara tillhör oss två och konversationer rör inte barn och arbete. Ett slags första date. Varje höst går vi ut till lunden för att bränna eld och baka potatis, ta minnesvärda bilder. Och på årsdagen av vår bekantskap måste vi gå till restaurangen där det första dagen ägde rum och beställa det vi beställde för fem år sedan. Dessutom är det viktigt att förbli ekonomiskt oberoende, intressant för dig själv, att hålla din inre värld och en bit privat, bara ditt liv. Då är inget svek läskigt!

Marianna, 43 år, 4 års erfarenhet av familjelivet:

– Jag har inga speciella hemligheter i förhållande till min älskade man. Men det han särskilt uppskattar (enligt hans familj och hans egen) är min inställning till honom. Varje morgon börjar med att medan kaffe bryggar tvättar jag ansiktet, kammar håret, lyfter snabbt ögonen med en penna, kokar gröt och väcker upp honom: ryggmassage, milda ord … Han ser mig aldrig som ett lurvigt ansikte med ett skrynkligt ansikte från sömnen! På kvällen väntar också en vacker fru på honom; Under dagen plågar jag mig inte med sms och samtal. Och som en kvinna i mycket hög ålder rådde mig, ”håll inte din man hungrig, när han vill, gå sedan till sängs.” Jag vet att min man älskar stiletter och korta klänningar, och jag bär dem regelbundet för att behaga hans ögon. Det är alla hemligheter, och min man rusar hem och åldersskillnaden – och han är 13 år yngre än jag – spelar ingen roll!

Victoria, 25 år, erfarenhet av familjelivet 2 år:

– Jag kan inte ens föreställa mig att min man kommer till en annan. Enligt min mening måste du älska honom och naturligtvis dig själv för att en man alltid ska vara där. Och också att utveckla både separat och gemensamt. Till exempel har min man och jag ett gemensamt företag. Vi deltar i träningsseminarier tillsammans, ordnar brainstorming, gör nya bekanta och drömmer. Det är viktigt för en kvinna att ha ett aktivt socialt liv, i mitt fall hjälper det stadens plantskola. Det är viktigt att leva tillsammans inte att bli uttråkad! Därför har vi kul som vi kan: fester med vänner, filmer, parker, brädspel …

Huset ska vara rent och mannen ska ha väl mat. När det gäller förhållandet är det viktigt att berömma, vara mild mot honom och ordna oväntade överraskningar. Till exempel ville min man alltid skriva en bok som heter The Book. Så på hans födelsedag gjorde jag en sådan present där jag samlade mer än 80 gratulationer från hans vänner och släktingar. Och nyligen döptes alarmet på telefonen till. Under ett samtal visar meddelandet ”Jag älskar dig, vakna!” Och det är också viktigt: en kvinna bör fortfarande ha sin egen åsikt, för om du håller med hennes man i allt kommer han att bli uttråkad.

Valeria, 27 år, förhållande 2 år:

– Jag tror uppriktigt att en man ska ges frihet, inte att hålla eller begränsa honom. Acceptera hans önskningar och behov, samtidigt som du har dina egna intressen. Det kommer aldrig att vara möjligt att tvinga en man att leva med en kvinna om han själv inte vill. Därför måste du föras bort. Det spelar ingen roll vad. Inte nödvändigtvis fungerar. Det kan vara en hobby, sport, resa. Många gånger tillät jag min man att gå med vänner, gå separat utan mig, och han återvände alltid hem. Eftersom han är intresserad av mig. Och vidare. Du behöver inte lösa dina problem själv. En man ska känna ansvar för dig och hans betydelse..