Myter om ett lyckligt äktenskap: vilka illusioner vi har om familjelivet

Innehåll

”Ett perfekt äktenskap är två ofullkomliga människor som vägrar att ge upp varandra.”.

”Ett perfekt äktenskap är två ofullkomliga människor som vägrar att ge upp varandra.”.

Låter intressant, eller hur??

En gång i tiden läste jag den här frasen i en tidskrift om psykologi. Dessa ord beskriver enligt min mening mycket exakt och kortfattat kärnan i idén om långvariga lyckliga familjerelationer..

Yulia Sinyutina

Undervisar psykologi, energi och andliga metoder.

Mer än hälften av mina konsultationer ägnas specifikt åt relationer och äktenskapsproblem. Både kvinnor och män kommer med dessa problem. Övning visar att lycka i en familjeunion är viktig för de flesta av oss, oavsett kön..

Du måste arbeta mycket med de besvikelser som drabbat gifta par efter ett eller två års samboende kamagra jelly, eller till och med en kortare period av att leva tillsammans. Allt beror på djupet av illusioner och mönster om vad ett lyckligt familjeliv ska vara..

Naturligtvis, eftersom kvinnor i större utsträckning lever med känslor än män, har de som regel mer illusioner. Tyvärr har samhället infört många ineffektiva beteenden och förvrängda idéer om intimitet, kärlek, familj och äktenskap..

De flesta tjejer från en tidig ålder drömmer om kärlek, ett bröllop, ett lyckligt familjeliv, om hur det kommer att bli i vuxenlivet. Medge det, åtminstone en gång i dina barndomsdrömmar tänkte du på din framtida mans utseende, nyanserna i bröllopet eller barnens namn?

Under tonåren ackumuleras gradvis illusioner, scenarier och önskemål om hur exakt allt ska ske..

Och här är det, efterlängtad kärlek. Och sedan bröllopet, smekmånad. Och sedan … och sedan, som de sa, gick något fel.

Låt oss ta reda på vad som kan gå fel. Och vad vi är hundra procent säkra på, även utan erfarenhet?

Baserat på min erfarenhet som kausalpsykolog kan jag peka ut flera mycket viktiga illusioner som helt enkelt bedrar oss. De tvingar dig att gå i cirklar, undvika effektiva lösningar och gå i cirklar där det länge har varit värdefullt.

Här är några av de vanligaste illusionerna jag har att göra med i samråd..

Som regel är det kvinnliga illusioner. Och de män som vänder sig till mig för att anpassa relationerna, på ett eller annat sätt, kallar dessa vanföreställningar av sina utvalda.

Förändra! du borde

Den första och mest giftiga illusionen, som ger en mycket smärtsam reaktion, är förväntningen att din älskade kommer att börja förändras omedelbart efter äktenskapet med dig, och även förändringarna kommer att gå helt enligt din plan..

Naturligtvis kommer detta inte att hända

Vi kan bara förändra oss själva. Försök att ändra den andra leder alltid till komplikationer i förhållandet och frustration..

Förvänta dig inte att din man ska börja, på din första begäran eller till och med den mest tillgiven begäran, att förändras efter behov. Han kan bara ändra om han har ett incitament. Närhelst han vill.

Ändra dig själv, ta hand om din karaktär och reaktioner på din partner. Det är det bästa sättet att balansera relationer..

Kärlek finns där, det räcker

En annan vanlig missuppfattning bland människor som gifter sig ganska tidigt är förväntningen att relationer byggs före äktenskapet. Under tiden är registreringen av en familjeunion inte ett lyckligt slut, utan snarare början på en lång historia. Och dess innehåll kommer att bero på det dagliga arbetet med att harmonisera relationerna från båda parternas sida. Ett lyckligt familjeförhållande är två personers hårt arbete. Denna regel är universell och fungerar på båda sätten. Det vill säga om du investerar din tid, energi och resurser i relationer, och din partner inte är intresserad av att arbeta med utvecklingen av relationer, är det omöjligt att upprätthålla en sådan union, och det är inte nödvändigt. Ensidiga relationer är nästan alltid destruktiva..

Marivanna kommer att ge råd

En av de globala illusionerna som kan komplicera förhållandet mellan man och hustru är att följa andras råd blindt..

Bara du känner dig själv och förstår beteendet och motivet för din utvalda. Du bör inte lyssna på råd från frånskilda vänner, precis som du inte ska lyssna på råd från en fet man för att gå ner i vikt. Om du verkligen behöver råd för ett lyckligt gift liv, prata med någon som har skapat det för sig själva, eller se en specialist. Du bör inte följa anvisningarna från dina släktingar utan tvekan. Kanske är de intressenter i denna fråga och är lika opartiska som du. Och naturligtvis bör du inte tillåta konflikter mellan din make och släktingar, oavsett vad de ger dig råd och oavsett hur de bedömer situationen och ditt förhållande i allmänhet.

Barn och bara barn

Ett annat hinder som är värt att nämna när det gäller förväntningarna på ett lyckligt äktenskap är att föräldrar börjar sätta barnen först. Personliga relationer skjuts gradvis in i bakgrunden. All uppmärksamhet går till barnet, och mannen börjar vid denna tidpunkt känna brist på uppmärksamhet åt honom från sin fru. I stället för en charmig, söt, lätt älskare ser han en kroniskt trött, spänd, ibland inte gör någonting kvinna. Och inte ett spår av den tidigare charmen. Till och med en mycket omtänksam och hjälpsam man vill ibland i sin fru inte se sitt barns mor, utan en vän, en älskarinna, en intressant samtalspartner och just den där litet excentriska tjejen som vände huvudet. Barn kommer förr eller senare att flyga ut ur familjen boet, och makarna kommer att stanna hos varandra och de relationer som de skapade dag efter dag..

När jag frågas om råd om ett lyckligt gift liv talar jag om observation, förmågan att se förhållandet ur en oberoende, fristående observatörs perspektiv. Observera opartiskt dina motiv för beteende, dina stereotypa reaktioner och din partners, och om något inte passar dig, tänk, kanske det här är en bra lektion och en möjlighet att lära dig något. Fråga universum, Skaparen, vad som är värt att förvandla i dig själv för att förändra den obehagliga situationen. Träna dig själv, acceptera dig själv och din partner som du är.

Kabbala säger: ”Kärlek täcker allt.” Förstör inte, förändras inte. Det täcker nämligen. Det täcker alla misstag, förbittringar, rädslor och påståenden, eftersom vit ren fluffig snö täcker vägens ojämnheter. Och kan detta vara vägen till familjens lycka.