5 skäl till varför en semester med mannen blir en mardröm

Innehåll

Du har väntat så länge. Vi ville vara tillsammans, koppla av och njuta av integriteten, men istället svär du ständigt. Vanlig situation? Att förstå varför den efterlängtade semestern har blivit ett levande helvete.

Ni har glömt hur man ska vara med varandra

Ärligt talat, hur mycket tid spenderar du tillsammans på vanliga dagar? Några timmar innan sängen på vardagar? Ofullständig helg? Och nu är det ännu mer ärligt. Även denna korta tid ”äts upp” av hushållssyslor, sömn, surfar i sociala nätverk och läser böcker. Som ett resultat återstår ett blygsamt minimum för kommunikation. Nu ska vi åka på semester. Du kommer att tillbringa minst en vecka tillsammans i 24 timmar: vakna och somna, gå till frukost och middag, planera dagen. Vissa par erkänner tyvärr att de helt enkelt inte kan vara så länge och börjar svära redan den första dagen. De har tappat vanan. Det är svårt för dem. Och nästa ”slipning” kommer att sluta, det visar sig att semestern har upphört och rutinen återställer allt till kvadrat ett.

Du spenderar dina pengar annorlunda

Även om budgeten är allmän, på semester börjar alla dra filten över sig själva. Han behöver extrem, hon behöver shoppa. Han drömmer om att åka vattenskoter, hon planerar att besöka spaet. Först bestämmer du dig för att jämnt fördela ekonomin, ”så att ingen blir förolämpad”, och sedan börjar du mentalt räkna ut hur mycket din partner har spenderat, och nej, nej, ja, och hånar honom med avfall. I det här fallet kan även inköp av banala souvenirer bli ett hinder (”Varför är en porslinplatta för din mamma dyrare än en T-shirt för min bror?”).

Ni är ständigt avundsjuka på varandra.

Om du är en patologisk ägare och en fruktansvärd avundsjuk person blir varje resa för dig och din partner ett test. Någon tittar alltid på honom (henne), försöker prata och till och med – åh, skräck! – gör komplimanger. I särskilt känsliga nerver är nerverna fortfarande offentliga; de som är starkare arrangerar en showdown i ett hotellrum. Och här kommer allt att tänka på: både gamla klagomål och nya irriterande …

Du föreställer dig vila annorlunda

Det är fantastiskt om båda parter älskar aktiv turism eller tvärtom är villiga att rulla runt på stranden på hotellet enligt det ”allt-lysande” systemet, men om inte? Sedan börjar oändliga argument och gräl. Man måste springa för sightseeing, och den andra måste lägga sig och sova. Som ett resultat – allmän irritation och missförstånd.

Barn stör dig

Denna punkt överensstämmer med den första men har nyanser. Om ett par planerar att fräscha upp sitt förhållande och samtidigt tar med sig tre barn på semester, blir som regel alla planer och drömmar till damm. Det är inte möjligt att vara tillsammans, romantiska middagar under månen avbryts (barn har en regim!) … Man dras ständigt någonstans, någon skriker i närheten och på kvällen stiger ett berg av smutsiga saker i badrummet. Vilken smekmånad.

Kände du igen dig själv? Tror du att bara ditt par står inför sådana problem? Kom igen … Bara några kunde övervinna ”vardagslivet”, övermäla externa faktorer och slutligen bara komma överens med varandra så att åtminstone under semestern inte skämma bort resten för dig själv och din partner. Och där, ser du, kommer romantiken i det gamla förhållandet gradvis att återvända.