8 ovanliga problem som alla par går igenom

Innehåll

Oroa dig inte: experter säger att det här är normalt.

Det spelar ingen roll hur mycket du älskar din andra hälft. I ett långvarigt förhållande kommer du förr eller senare att möta vissa svårigheter. Under godisbukettperioden verkar den största utmaningen vara att välja ett datum eller en tid för att träffa dina föräldrar. Men med tiden kan allvarligare problem uppstå. De kan verka destruktiva för dig. Men experter tror att sådana problem faktiskt ofta förekommer i långvariga relationer..

Familjeterapeut Christine Scott-Hudson säger: ”Ett sätt att hålla din familj lycklig är konsten att radikalt acceptera. Du måste acceptera din partner för vem de är. Du behöver inte slåss mot verkligheten. Naturligtvis kan du inte stå ut med smärta och giftigt beteende, men om din andra hälft inte gillar att klä sig, försök inte tvinga honom att ha på sig alltför formell klädsel när du vill. I ett hälsosamt förhållande älskar du personen med alla deras mindre brister, inte bara deras styrkor. I själva verket kan du till och med lära dig att njuta av deras små konstigheter. ”.

Här är några av de knepiga saker par möter. Och enligt experter är detta helt normalt.!

1. Lull i sexliv

Många antar att om människor i ett par älskar varandra, så kommer deras sexuella attraktion inte att försvinna. Men för vissa är detta antagande helt enkelt inte sant..

”En av de största svårigheterna för många par som har varit tillsammans länge är förlusten av just den gnistan i deras sexliv. Den galna romantik som regerar i början får dig att känna att du aldrig kommer att sluta vilja ha din partner. Men det är också helt normalt att det kan vara en lugn i ditt förhållande. Alla känslor av nyhet och spänning ersätts av komfort, nepotism. Men denna komfort är också anmärkningsvärd. Samarbete behövs för att skapa nya känslor, spännande äventyr tillsammans. Försök att diversifiera ditt sexliv: ändra till exempel platsen. Att tänka utanför lådan kan återgöra din spänning, spänning och begär efter något nytt med förnyad kraft, säger Wendy Newman, sexolog och dejtingsexpert.

2. Stora konflikter

– I ett hälsosamt förhållande är konflikter oundvikliga. I själva verket är små oenigheter och argument inte bara normala, utan också ett tecken på att din relation är okej. Det faktum att du har konflikter indikerar att båda känner dig tillräckligt bekväma för att uttrycka dina individuella behov. Friska par kan lösa skillnader konstruktivt. Dessutom kan konflikter användas som en chans att stärka relationer. Till exempel, istället för att betrakta hushållsslag som en anledning till separation, försök att göra samma rengöring till ett ögonblick när du gör samma sak tillsammans, säger Daniel Sher, klinisk psykolog och sexolog..

3. Olika synpunkter

Alla par håller inte med om då och då. Ibland kan dessa avvikelser vara lika små som matleveransval eller olika filmpreferenser. Cher säger: ”Par kan ha olika synpunkter på mycket mer globala frågor: om man ska få barn, vilket land man ska bo i. Oenigheter som dessa lär dig och din partner att kompromissa. Detta är en knepig del av ett hälsosamt förhållande. Du kan ha mål för framtiden som ingenting kommer att påverka, till exempel om du vill ha barn eller inte. Men oftare kan du hitta ett sätt att lösa skillnader. ”.

4. Kommunikationssvårigheter

På grund av det faktum att din partner är en av de viktigaste personerna i ditt liv kan det felaktigt tros att kommunikationen med honom är den enklaste att bygga. Detta kan vara sant, men det är också helt normalt att möta kommunikationsproblem. Dr Candice Cooper-Lovett, sexolog och huvudterapeut, säger: ”Om du har problem med att uttrycka känslor för varandra, prova en övning där du använder meningar med” jag ”. I stället för att säga något anklagande, till exempel, frasen ”Du skadar mig när du kommunicerar mer med vänner än med mig”, omformulera det annorlunda. Säg ”Jag hatar det när du pratar mer med dina vänner än med mig.” Det hjälper din partner att höra dig och inte försvara sig mot anspråk mot honom..

5. Problem från det förflutna

Innan du träffade din andra hälft hade du förmodligen ett liv fullt av bekymmer, problem och eventuellt till och med skador..

– Båda människor går in i ett förhållande med sitt eget bagage bakom ryggen, de har sin egen kommunikationsstil, sin egen historia. Först kan dessa problem från det förflutna verka obetydliga, men om du fortfarande inte klarar dem, kommer de över tid att växa och påverka din nuvarande negativt. Försök hitta en hälsosam balans: omfamna din partner med hela sitt förflutna och kommunicera dina känslor och behov, säger Dr Molly Giorgio, klinisk psykolog och professor vid University of Hartford..

6. Ändra intressen och dig själv

Om du har haft ett förhållande länge kan det tyckas att ju närmare ni är varandra, desto längre kommer er fackförening. Det händer, men glöm inte att personligheten kan förändras med tiden. Och då kommer du och din partner att ha mindre gemensamt jämfört med hur det var i början. Charterad relationsexpert Adina Mahalli säger: ”För att gå framåt måste par utveckla nya personliga intressen. Och det är viktigt att komma ihåg vad som förde dig samman: det hjälper dig att vara tillsammans många år senare. Påminn varandra om när den ljusaste känslan föddes i er. Besök platsen där du fick din första kyss. Hitta en ny hobby som kombinerar ditt arbete med varandras nya intressen. Det hjälper dig att vara närmare. ”.

7. Svårigheter under en gemensam semester

Din favorit sak att göra kan vara försiktig, nästan timme semesterplanering med din make. Men din partner kanske insisterar på att resten är uppmätt, lugn och utan äventyr. Det kan verka som att spendera tid tillsammans innebär konstant romantik. Men bli inte förvånad om du en dag börjar gräla. Det här är normalt.

”Det här är faktiskt en vanlig sak. Under behandlingen ser jag ofta att par har helt andra idéer om sin perfekta semester. Det måste diskuteras, det måste arbetas med, som alla andra oenigheter i ett förhållande. Hitta kompromisser som fungerar för båda: planera en tur i tur och ordning, ge dig själv en dag ensam (då kan du göra vad du vill) eller välj utflykter som du tycker är intressanta. Prata om dina önskningar. Försök inte att skildra din partner som fel. Respektera varandras åsikter, säger Scott-Hudson.

8. Olika syn på framtiden

– Även om du bor tillsammans ett tag kan du vara oense om utvecklingen av ditt förhållande. Till exempel kan alla ha sin egen uppfattning om när man ska gifta sig (och om det alls är nödvändigt), om det är värt att få barn och var det är bättre för dig att bo. Var och en av er kan känna sig osäker på om era planer är anpassade. En av er kan vara mycket upprörd om du inser att allt händer för snabbt eller för långsamt på hans initiativ. Det kan finnas en känsla av värdelöshet. I så fall diskutera så snart som möjligt hur ni ser er framtid tillsammans. Detta kan hjälpa till att rensa missförstånd och förhindra situationer där en av er skadar den andra, säger Scott-Hudson..

Om ditt par har problem, istället för att bli upprörd och desperat, ta dig tid att arbeta tillsammans för att lösa alla konflikter och stärka din relation..