”Jag blev kär i min väns man och jag ångrar inte det”

”Vi har haft ett förhållande i många år, och hans fru verkar gissa på något.”.

Detta brev från läsaren av Wday.ru orsakade en het debatt i vår redaktion. Utan att nå enighet beslutade vi att publicera texten nästan utan förkortningar och censur för att fråga dig. Har sådana relationer rätt att existera? Eller är det fortfarande omoraliskt?

God eftermiddag! Jag läste ofta olika berättelser här och bestämde mig slutligen för att skriva mina egna. Men jag ber dig att inte fördöma mig, än mindre förbanna mig! Jag vill bara veta om någon annan hade liknande berättelser, och i så fall hur kom du ut ur den här situationen. Men jag börjar om.

Jag heter Natalya, jag är 40 år gammal och i många år har jag älskat den bästa mannen i världen. Den här mannen är där hela tiden, han hjälper mig ofta med hushållsarbetet, stöder och bryr mig. Han är också min bästa väns man. Förutspår en våldsam reaktion från vissa läsare kommer jag att säga genast: vi har haft ett förhållande i många år, och min vän verkar gissa på något. Det är sant, vad vi ska göra nästa, vet ingen av oss tre.

… För nästan tio år sedan blev jag änka. Mannen dog i en bilolycka. Jag gick hårt igenom förlusten. Jag hade ingen aning om vad och för vad jag skulle leva nu. Jag gick till psykologer och psykiatriker, drack någon form av lugnande piller. Min tioåriga son togs av hennes mans släktingar direkt efter tragedin. Det var planerat att det skulle vara tillfälligt, medan jag återfick medvetandet, men då meddelade min son att han inte ville återvända, och detta var ännu ett slag. Vid något tillfälle befann jag mig bokstavligen på gränsen till självmord. Och vid den tiden kom Seryozha till undsättning. Snarare hjälpte de mig först tillsammans med Yana (hans fru och min flickvän), men sedan började Yana bli nervös och en gång i hjärtat förklarade jag att jag medvetet ”gjorde mig själv ett offer så att alla skulle ångra” … Då gjorde vi upp, men som de säger , var sedimentet kvar. Men Seryozha … Varje dag insåg jag att han kom närmare och närmare, kära och kära.

Det är svårt att förklara, men när du går för att öppna dörren redan innan din man ringde, och doften av hans parfym gör dig bara galen och går till sängs och kramar din skjorta, förstår du att sann kärlek fortfarande finns.

Vi tillbringade kvällar och helger tillsammans, promenerade och pratade mycket. Och efter ungefär sex månader blev förhållandet nära som man och kvinna. Tänkte jag just nu på min väns känslor? Ärligt talat, nej. Skämdes jag? Nej nej och en gång till nej. Varför ska jag skämmas för att ha börjat leva igen? Och hur kan du alls skämmas för din kärlek?

Vi tillbringade alla gemensamma semestrar och till och med semestrar tillsammans, tre av oss. Men offentligt visades naturligtvis ingenting. Efter ett par år inledde jag en konversation om att vara helt tillsammans. Serezha sa att han inte kunde lämna Yana ännu, för det skulle vara ett svek (just nu var hennes väns mor väldigt sjuk och hon var också uppsagd från jobbet). Jag gick med på att vänta. Ett år senare begravde vi Janinas mamma, tre månader senare ”tvättade” vi hennes nya arbetsplats och jag började igen prata om att bo tillsammans. Sergei bad att vänta lite längre, för i det ögonblicket avslutade deras mellandotter skolan, gick in i ett prestigefyllt universitet och onödig stress kunde förvirra den känsliga flickan. Som svar erbjöd jag mig att bryta relationen. Men hur gör vi om vi fortsatte att vara nära vänner med familjer och faktiskt alltid var tillsammans? Och viktigast av allt, vi älskade varandra oändligt.

När tiden gick. För ett år sedan dog också min mamma. Min Seryozha tog hand om hennes begravning. Han bodde sedan hos mig i mina föräldrars lägenhet medan jag ordnade saker där ute. Det är synd att erkänna, men dessa dagar var några av de lyckligaste för oss. Yana kom också, men med hänvisning till den stora arbetsbelastningen i det nya projektet lyckades hon lyckligtvis snabbt.