Riddersätt som gläder kvinnor

Moderna män är inte så mycket som riddare. Men det här är bara vid första anblicken. Det visar sig att många av de kvaliteter och vanor som vi beundrar bildades redan i de dagar då den riddariska hederskoden var i kraft..

Vad de medeltida riddarna egentligen var är svårt att säga nu. Men många romaner har förhärligat sitt mod, adel och service till en vacker dam. Redan nu vill vi se män bredvid oss, som kärlek inspirerar till exploater, som ser vackert ut och beter sig med värdighet i alla situationer. Från vilka handlingar en kvinnas hjärta smälter även nu och vilka sätt vi fortfarande anser vara riktigt ridderliga?

Galantry och artighet

En gång i tiden var det nödvändigt för en dam att hjälpa till att öppna en tung ek eller till och med smidd dörr – hon själv kunde inte klara. Eller till exempel hjälp med att gå av och på hästen. Nödvändigheten har försvunnit, men etiketten kvarstår. Och vad kan jag säga, flickor älskar män som bokstavligen visar tecken på uppmärksamhet på maskinen – de öppnar dörren, drar upp en stol, serverar en kappa, hjälper till att komma ut ur bilen.

Åtagande att skydda

Det verkar som att låta damen gå vidare är en enkel artighet. Men var kom denna vana ifrån? I farliga tider gick riddaren bakom sin älskade för att se henne och omgivningarna väl. Han lyckades dra sitt svärd i tid för att besegra fienden eller odjuret han mötte, samtidigt som han skyddade tillvägagångssätten bakifrån. Låt oss ta en annan situation: en kille viker för en tjej på en smal trottoar, och han går själv längs vägen, närmare vägen och fara i form av rusande bilar. Varför? Allt av samma anledning: han tar hand om damen och håller situationen under kontroll. Till och med den naturliga impulsen att ta av sig en regnrock eller jacka och slänga den försiktigt över en kamrats ömtåliga axlar är inte bara en vacker och oändligt trevlig gest för vårt kvinnliga hjärta. Detta är också skydd: från kyla och vind.

Villighet att bära

Fysisk styrka och uppmätta muskler uppskattades definitivt under ridderliga tider. Tänk dig att endast rustningen vägde 60-80 kg. Och under förhållanden med stridsfält måste de bäras många timmar i rad. Dessutom är vapen som du behöver för att hantera behändigt också ganska viktiga. Är det konstigt att en riktig riddare i kvinnoföreställningen, som har bildats i århundraden, skulle kunna ta bort och bära tunga väskor och skjuta en stoppad bil och ibland vackert ta upp hjärtans dam i armarna och bära henne till en ljus framtid.

Förmåga att tala i poesi och sjunga serenader

Riddaren skulle helt enkelt kunna skriva poesi och sjunga, följa med sig på vilket musikinstrument som helst och sjunga. Århundraden har gått, men en kvinnas hjärta är fortfarande redo att smälta från en serenad under balkongen. Ja, bara från en sammetröst, sprängande gitarrsträngar, poetiska linjer om kärlek … Låt honom till och med sitta i soffan, vår moderna riddare. Men hur han sjunger! Eller läser poesi. Ja, även i prosa säger han, det viktigaste handlar om kärlek och om ”det enda, ojämförliga och vackraste.” Vet inte hur man rimmar och spelar musik? Komplimentera bara.

Generositet

Det verkar, vad har riddarskap att göra med det? Kvinnor är mycket nöjda med män som kan utföra stora gester – att ta och bara köpa en päls till sin älskade utan anledning eller att förvåna en helt ny bil under fönstren. Men det visar sig att manlig generositet har djupa ädla rötter. Riddarkoden välkomnade inte snålhet: eftersom man är girig kan man inte bara förlora respekten i samhället utan också titeln och förmånen för höga personer. Märkligt nog var att gå sönder mindre pinsamt än att bli märkt som en snål. En riktig modern riddare är inte heller snål och är alltid redo att dela med sig av vad han har, lämna den sista biten till nära och kära eller till och med bara frigöra det bästa utrymmet i garderoben för dina saker..

Adel

Riddarkoden reglerade inte bara en vacker dam utan också mot rivaler. Det var skamligt att visa feghet eller ödmjukhet, att attackera en obeväpnad fiende, att döda bakifrån. Etiketten innebar respekt för fienden och självkänsla i alla situationer. Med tiden har etiska standarder förändrats mycket, men adel och generositet hos en man, hans förmåga att inte handla med bedrägeri eller i hemlighet, beundrar fortfarande.

Vanan att hjälpa till

Naturligtvis är en modern dam ganska kapabel att parkera bilen själv, bära en tung resväska eller dra en barnvagn uppför trappan. Men hur trevligt det är när du bara tänkte på hur du kan nå den övre hyllan, och han har redan fått vad du behöver. Jag hade bara tid att bli upprörd över att blixten fastnade, och han hade redan fixat det. En riktig riddare kommer till undsättning utan tvekan och kräver inte något i gengäld.

Vanan att vinna

Den populära frasen ”Vinnaren tar allt” läggs ibland till: ”Till och med den besegrade tjejen.” För rättvisans skull måste det sägas att det inte fanns någon sådan mening i den ursprungliga källan. Man tror att uttrycket kom från orden från Johannes teologens uppenbarelse: ”Den som övervinner kommer att ärva allt, och jag kommer att vara hans Gud, och han kommer att bli min Son,” men det var en fråga om en helt annan seger – över hans egna passioner. Men på ett eller annat sätt har vinnare och människor som lyckas inom olika områden verkligen en större chans att locka kvinnors uppmärksamhet. Och detta förklaras också i riddarens etikett: platsen i samhället berodde direkt på antalet segrar han vann och nivån på besegrade motståndare.

Förmåga att ta svåra beslut om dig själv

Kom ihåg den berömda scenen från filmen ”Moskva tror inte på tårar”, när Gosha, alias Goga, han är förkroppsligandet av en kvinnas dröm om ett ideal, säger att allt alltid kommer att bestämmas av honom själv: ”Av den enkla anledningen att jag är en man.” Åh ja, det här är en dröm! Här kommer din riddare att återvända från vandringar (från arbete, fiske, mors dacha, sporttävlingar – understryka det nödvändiga) och hantera dina problem på nolltid. Han kommer att hjälpa, leda, ångra och ta ansvar för sig själv. Storleken på problemen är inte ens viktig här. Det räcker att känna att livet omedelbart förbättras så snart han kommer.

Självkontroll

Den moderna mannen behöver inte tämja alla sina impulser och dölja känslor. Men hysteriska killar uppskattas inte av damerna. Är du van att bryta loss och skrika av någon anledning? Vilken typ av riddare du är … Var starkare än dina känslor, vet hur du kontrollerar dig själv och i en svår situation uppför dig så att din vän bara behöver beundra dig och tänka hur lycklig hon är.

Sug efter romantik

Vackra gester, härliga överraskningar, hisnande datum … Ge dina älskade gåvor och uppmärksamhet, tro inte att det är under din riddarvärdighet att ta hennes frukost i sängen. Vem, som en riktig riddare, kunde värma ett kallt medeltida slott med sin värme, som förde blommor och troféer till hans dams fötter? Om en man kan rusa in i natten och kyla och hitta persikor i den sovande staden som du plötsligt ville ha, så är detta definitivt din riddare, utan tvekan.